Teme de reflexie

1. Caută și citește Politica de Confidențialitate Google

Apoi incearcă să răspunzi la urmatoarele întrebări:

  1. Care este motivația Google pentru colectarea informațiilor personale? 
  2. Cum obține Google informații de la tine? 
  3. Cum obține Google informații despre locația în care te afli? 
  4. Poate Google recunoaște care este telefonul sau device-ul tău?
  5. Ce anume te-a surprins în ceea ce ai citit?
  6. Care sunt informațiile noi pe care le-ai aflat?
  7. Ce anume vei schimba de acum înainte legat de felul în care trebuie să răspunzi atunci când ți se cere acordul printr-o astfel de Politică de Confidențialitate/Securitate? 

2. Testează! 

Jucați-vă cu acest instrument pentru a testa puterea diferitelor parole:

Notă: Acest instrument interactiv este creat în scop educativ. Deși nu colectează și nu stochează parolele, ar trebui să evitați utilizarea parolei curente.

Asigurați-vă că citiți statisticile și datele despre fiecare parolă pe care o încercați, iar pe măsură ce testați diferite parole, luați în considerare următoarele întrebări:

1) De ce crezi că site-urile web necesită în mod obișnuit să ai cel puțin 8-12 caractere și un amestec de majuscule, caractere mici, numere și simboluri?
2) Încercați să faceți parole cu 12 caractere folosind doar litere mici (a-z). Care este cea mai puternică parolă pe care o puteți face?
3) Încercați acum să combinați majuscule cu litere mici, rămânând în total doar 12 caractere. Acum care este cea mai puternică parolă pe care o puteți face?
4) Încercați acum să adăugați numere și simboluri, rămânând în total doar 8 caractere. Acum care este cea mai puternică parolă pe care o puteți face?
5) Acum, folosind doar litere mici, creați o parolă de 20 de caractere sau mai mult. Această parolă este mai bună sau mai rea decât o parolă de 8 caractere cu litere, numere și simboluri?
6) Pe măsură ce te joci cu diferite tipuri de parole, care pare a fi singurul factor care garantează o parolă puternică?